75% от българите трудно покриват ежедневните си разходи. Делът на хората,

...
75% от българите трудно покриват ежедневните си разходи. Делът на хората,
Коментари Харесай

Трима на всеки четирима българи трудно се издържат, 13% не могат да плащат ипотеки, наеми и заеми

75% от българите трудно покриват ежедневните си разноски. Делът на хората, изпитващи усложнения остават доста висок през второто тримесечие на 2022 година. Едва свързват двата края към 40% от нашенци. 
Прочетете още
13% от хората показват, че в интервала от април-юни домакинство им е имало усложнения при заплащане в точния момент на заем, ипотека, наем или различен тип жилищни разноски. 

От данните на Национален статистически институт за наблюдаване на потреблението и бюджета на българите, ясно се вижда, че има съществено неравноправие в обществото. От другата страна на бедността са малко над 21% от хората, които елементарно покриват своите ежедневни разноски, като от тях едвам към 3,3% споделят, че не изпитват безусловно никакви усложнения. Общо делът на лицата без усложнения през второто тримесечие на 2022 година понижава с 0.2 процентни пункта по отношение на първото тримесечие на 2022 година и с 2.9 процентни пункта по отношение на четвъртото тримесечие на 2021 година.

Прави усещания, че макар високата инфлация, която за последните 12 месеца е 17%, доста дребна част от българите имат нарастване на приходите - едвам към 19% /с 10.6 процентни пункта по-малко спрямо четвъртото тримесечие на 2021 година, когато нарастване са имали 29.8% от лицата/. При 73% от хората няма смяна на прихода по отношение на година обратно, а при 8% приходите понижават. 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР